Kikärtsgryta

Kikärtsgryta


En god, enkel och snabb vegansk måltid för fyra personer, där det är stor chans att alla ingredienser finns hemma (kanske inte limeblad även om alla borde ha det – hittas enklast i asiatiska butiker, men kan finnas i vanliga livsmedelsaffärer). Servera grytan med nykokt ris.

1 tsk currypulver eller currypasta
1 tsk gurkmeja
1 gul lök, skärs i fyra klyftor och skivas tunt
3–4 morötter, slantas tunt
3–4 vitlöksklyftor, skivas
1 burk kokosmjölk
1 förpackning kikärter
½ grönsaksbuljongtärning
4 limeblad
½ tsk salt
Chiliflingor ”efter behag”
1 rejäl näve färsk spenat (eller ca 1 dl fryst bladspenat)

Koka riset enligt förpackningen.
Fräs curry, gurkmeja, lök, morot och efter en stund vitlök i rapsolja på medelhög värme i några minuter, utan att löken tar färg. Löken ska blir riktigt mjuk.
Tillsätt kokosmjölk, avrunna kikärter, buljong, salt och chili. Smula ned limebladen. Låt puttra i ca 10 minuter. Lägg i spenaten strax före servering. Servera med riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar