Fiskfärsbiffar

Även jag frestas att köpa färdiga ibland, helst då på Fiskexporten i Varberg, men det är faktiskt enkelt att göra egna och de blir fantastiskt goda! Allra bäst blir biffarna om fisken är mald i köttkvarn, men man kan också finhacka den. Däremot tycker jag inte det blir särskilt bra att köra fisken i food processorn. Det här receptet är en omarbetad version av Tina Nordströms.

Fiskfärsbiffar
4 personer

1 kg fisk (lax- + havskattsfilé, eller annan fast vit fisk)
4 äggulor
1,5 msk dijonsenap
2 msk hackad kapris
1 finhackad schalottenlök
salt och svartpeppar

Snabbrimma fisken genom att strö salt över dem. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme, skölj därefter av saltet.
Mal eller hacka fisken fint, blanda med äggulor, disjonsenap, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar. Låt smeten dra i en kvart, forma därefter biffar. Bryn dem försiktigt i smör, 2-3 minuter på varje sida. Låt de färdiga biffarna vila i ugnen på svag värme tills allt är klart.
Servera till exempel med färskpotatis och stekt sparris med riven parmesan, eller pressad potatis med romsås. Och förstås en god sallad.

Just det, romsås ... recept här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar