En fantastisk god vegetarisk bolognese, trots att receptet kan verka lite suspekt. En stor sats som ger matlådor. Måste testas!
Beluga Bolognese
1 grovt riven morot
1 hackad gul lök
2–3 hackade vitlöksklyftor
2–3 hackade vitlöksklyftor
Fräs i lite rapsolja, tillsätt sedan
1,5 dl svarta belugalinser
I burk krossade tomater
1 dl crème fraiche/matlagningsyoghurt
1 dl crème fraiche/matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning, smulas ned
0,5 tsk socker
1 msk balsamvinäger
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning, smulas ned
0,5 tsk socker
1 msk balsamvinäger
Lite spiskummin
svartpeppar
svartpeppar
oregano, salt
pasta, riven parmesan
sallad
Låt puttra med lock på glänt cirka 25 minuter.
När såsen är klar, mixa grovt med stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten.
Smaka av såsen med salt, peppar och oregano.
Servera med nykokt pasta och parmesan, och såklart en fräsch grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar