Soppa med morot och ingefära

Het, god, snabb och enkel soppa!

Soppa med morot och ingefära

6 personer

Ca 12 morötter (ca 700 gram), skalade och skurna i grova skivor
2 vitlöksklyftor, skalade, skivade
2 små eller 1 stor gul lök, skalad, hackad
0,5–1 röd chilifrukt skivad
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Riven ingefära motsvarande en tumme
Saften av en halv citron
Rapsolja, salt o svartpeppar

Fräs löken i lite rapsolja. Lägg i vitlök och chili efter en stund. Läggs endan i morötterna. Häll på vatten, smula i buljongtärningar. Koka i ca tio min, tills morötterna börjar bli mjuka.
Tillsätt kokosmjölk, citronsaft och ingefära. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med vitt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar