Hemgjord müsli

En variant på det jag tidigare kallade Cecilias müsli. Granola betyder müsli som bakats i ugnen och låter lite tjusigare, tycker jag!

Granola

1 liter havregryn
2 dl vetegroddar (wheat germ)
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl sesamfrön (skalade)
1 dl råsocker
2 dl hett vatten
o,75 dl rapsolja

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda vatten och olja, häll över grynblandningen. Veva ihop till smuldeg.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, sprid ut müslin däri.
Baka i 200 grader i intervallerna 15 min + 7 + 7 + 7, kanske ytterligare 7 minuter, tills müslin känns torr. Rör om ordentligt mellan varven och smula sönder stora klumpar.
När müslin svalnat kan man blanda i godsaker som russin, hackade valnötter, linfrön eller annat gott.
Serveras som frukost med naturell yoghurt och skivad banan eller annan frukt för en bra start på dagen.
Olivia och Mei-Mei tycker om att äta müslin på glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar