Spinach roulade

Agneta Edwards brukar laga maten till de svenska tantluncherna, som går av stapeln fyra gånger per år här i Sevenoaks. Alltid supertrevligt sällskap, alltid supergod mat. Agneta har gjort sin spenatrulle flera gånger och till slut lyckades jag lura av henne receptet. Rullen är mycket vacker att servera och funkar både att ta av till huvudrätten eller tjusigt uppskuren till en förrätt.

Spinach roulade

300 g fräsk spenat, ångkokas mjuk
2 msk färsk mynta (kan uteslutas)
4 ägg, separeras
2 msk riven parmesan
salt, svartpeppar, lite riven muskot

200 g philadelphiaost

Mixa spenat, mynta, äggulor, parmesan och kryddor till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt i vitorna i spenatsmeten.
Bred ut blandningen ganska tunt på ett smort bakplåtspapper. Baka i 10-15 minuter, 180 grader, tills hela allt känns torr.
Låt svalna. Vänd ovanpå ett annat bakplåtspapper, dra av det första. Bred philadelphiaost över över hela ytan, rulla ihop som en rulltårta. Ät genast tillsammans med rökt lax och en god sallad, eller låt vila i kylen tills servering. Kan göras dagen före.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar