Pasta Arrabiata

Enkel, god och het pastasås!
Sommartid kan tomatkrosset med fördel bytas ut mot egenodlade. 

Pasta Arrabiata


400 g spaghetti, kokas enligt anvisningarna på paketet

1 stor gul lök, skivas fint
4 vitlöksklyftor, hackas
olivolja
1 burk krossade tomater Polpa ”mutti”
¾–1 smulad grönsaksbuljong
1 kruka färsk basilika, finhackad
chiliflakes efter smak
Salt, svartpeppar

1 paket mozzarella
100 g riven parmesan
Färsk basilika

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
Fräs löken på medelhög värme med olivolja tills den blir blank och mjuknar lite. Lägg i vitlöken, rör om, häll sedan i tomatkrosset. Smula i buljongtärningen, peppra och lägg i chiliflakes. Hacka en massa färsk basilika (men spara några blad till serveringen). Koka såsen i ca sju minuter.
Häll av pastan när den är al dente, häll på någon msk olivolja så den inte klibbar ihop. 
Smaka av tomatsåsen med salt om det behövs. Rör sedan ner såsen i pastan. Riv mozzarellan och blanda i . 
Servera med riven parmesan och klippta basilikablad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar