Kikärtsgryta med spenat

Den här enkla, snabba veganska kikärtsgrytan med indiska dofter är så god att man kan svimma. Lagom för fyra personer. 

Kikärtsgryta med spenat

1–2 gula lökar, skivas tunt till ”båtar”

ca 6 vitlöksklyftor, hackas

Två tummar färsk ingefära, rivs på rivjärn

ca 1 chili (beroende på önskad styrka), hackas

2 förpackningar kikärter, låt rinna av

1 förpackning krossad tomat (helst Mutti polpa)

Vatten

Salt

Garam masala

Färsk spenat 

Färsk koriander

Basmatiris


Gör så här:

Fräs löken i matolja på medelvärme tills den blir lite genomskinlig. Tillsätt vitlök, ingefära, och chili. Fräs vidare tills detta har blivit nästan som en geggamoja, var noga med att det inte bränner vid.

Tillsätt kikärter, tomatkross och häll på vatten tills kikärterna knappt täcks. Låt koka ihop några minuter. 

Smaka av med salt och garam masala. Rör sedan ner ett par rejäla nävar spenatblad. När dessa har slaknat är kikärtsgrytan klar. 

Klipp färsk koriander över. Servera med nykokt basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar