Min favoriträtt på thailändsk restaurang - och då och då även här hemma! Fish sauce (nam pla) luktar hemskt men smakar himmelskt. Bokstavstrogna kan byta ut mot soja.
Vegetarisk red curry
Per portion, OBS!
2,5 dl grönsaker i bitar, till exempel broccolibuketter, blomkål, vitkål, röd paprika, morot
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypasta
2 msk fish sauce (soja funkar också)
1,5 tsk strösocker
1 dl kokosmjölk
1-2 tsk vatten
cashewnötter, jasminris
Hetta upp oljan. Blanda currypasta, fish sauce (el soja), vatten och socker, woka någon minut. Tillsätt kokosmjölk. Värm upp, lägg därefter i grönsakerna. Grytan är klar på någon minut, grönsakerna ska inte genomkokas. Smaka eventuellt av med mer socker eller fish sauce, lite redning kan också behövas. Strö till sist över cashewnötter, gärna även thaibasilika. Servera med jasminris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera