Min favoriträtt på thailändsk restaurang - och då och då även här hemma! Fish sauce (nam pla) luktar hemskt men smakar himmelskt. Bokstavstrogna kan byta ut mot soja.
Vegetarisk red curry
Per portion, OBS!
2,5 dl grönsaker i bitar, till exempel broccolibuketter, blomkål, vitkål, röd paprika, morot
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypasta
2 msk fish sauce (soja funkar också)
1,5 tsk strösocker
1 dl kokosmjölk
1-2 tsk vatten
cashewnötter, jasminris
Hetta upp oljan. Blanda currypasta, fish sauce el soja), socker och kokosmjölk. Häll blandningen i oljan, lägg därefter i grönsakerna. Woka några minuter. Smaka eventuellt av med mer socker eller fish sauce. Stör till sist över cashewnötter. Servera med jasminris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera