Vegetarisk red curry

Min favoriträtt på thailändsk restaurang - och då och då även här hemma! Fish sauce (nam pla) luktar hemskt men smakar himmelskt.

Vegetarisk red curry
Per portion, OBS!

2,5 dl grönsaker i bitar, till exempel broccolibuketter, blomkål, vitkål, röd paprika, morot
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypasta
2 msk fish sauce (soja funkar också)
1,5 tsk strösocker
1 dl kokosmjölk
1-2 tsk vatten
cashewnötter, jasminris

Hetta upp oljan. Blanda currypasta, fish sauce el soja), socker och kokosmjölk. Häll blandningen i oljan, lägg därefter i grönsakerna. Woka några minuter. Smaka eventuellt av med mer socker eller fish sauce. Stör till sist över cashewnötter. Servera med jasminris.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera