Pad Thai
250 g risnudlar1 rödlök, skivas
1 orange paprika, skivas
2 vitlöksklyftor, pressas
4 ägg
250 g pak choi, skär i remsor (eller använd vitkål i stället)
ett litet knippe färsk koriander
100 g jordnötter
1 lime, i klyftor
Dressing:
1 hackad vitlöksklyfta i bitar
ingefära, finriv ca 3 msk
2 msk vitvinsvinäger
4,5 msk japansk soja
3 msk honung
2 tsk sambal olek
limejuice från 2 lime (ca 6 cl)
100 g jordnötter
rapsolja till stekning
Koka risnudlarna och kyl, enligt instruktionen på förpackningen.
Blanda ingredienserna till dressingen, mixa med mixerstav.
Woka rödlök och paprika på hög värme en kort stund. Pressa i vitlöken. Knäck sedan i äggen och rör runt tills de stelnar. Blanda i pak choien och dressingen, och till sist nudlarna och koriandern. Blanda väl.
Servera med grovt hackad koriander, jordnötter, limeklyftor och kanske lite extra soja.
Pad thai, redo att serveras!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar