Pad Thai
250 g risnudlar1 rödlök, skivas
1 orange paprika, skivas
2 vitlöksklyftor, pressas
4 ägg
250 g pak choi, skär i remsor
1 burk böngroddar, häll av
ett litet knippe färsk koriander
100 g jordnötter, hackas
1 lime, i klyftor
Dressing:
1 hackad vitlöksklyfta
ingefära, riv ca 3 msk
2 msk vitvinsvinäger
4,5 msk japansk soja
3 msk honung
2 tsk sambal olek
limejuice från 2 lime
100 g jordnötter
rapsolja till stekning
Koka risnudlarna och kyl, enligt instruktionen på förpackningen.
Blanda ingredienserna till dressingen, mixa med mixerstav.
Woka rödlök och paprika på hög värme en kort stund. Pressa i vitlöken. Knäck sedan i äggen och rör runt tills de stelnar. Blanda i pak choien, böngroddarna och dressingen, och till sist nudlarna och koriandern. Blanda väl.
Servera med limeklyftorna, de hackade jordnötterna och kanske lite extra soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar