Pad Thai

Det här receptet är inte bara jävligt gott, det är dessutom hämtat från matbloggen med samma namn.  Tar typ fem minuter på spisen efter att du hackat och förberett allt. Glöm inte att duka med pinnar!

Pad Thai

250 g risnudlar

1 rödlök, skivas
1 orange paprika, skivas
2 vitlöksklyftor, pressas
4 ägg
250 g pak choi, skär i remsor (eller använd vitkål i stället)
ett litet knippe färsk koriander
100 g jordnötter 
1 lime, i klyftor

Dressing:
1 hackad vitlöksklyfta i bitar
ingefära, finriv ca 3 msk
2 msk vitvinsvinäger
4,5 msk japansk soja
3 msk honung
2 tsk sambal olek
limejuice från 2 lime (ca 6 cl)
100 g jordnötter

rapsolja till stekning

Koka risnudlarna och kyl, enligt instruktionen på förpackningen.
Blanda ingredienserna till dressingen, mixa med mixerstav.
Woka rödlök och paprika på hög värme en kort stund. Pressa i vitlöken. Knäck sedan i äggen och rör runt tills de stelnar. Blanda i pak choien och dressingen, och till sist nudlarna och koriandern. Blanda väl.
Servera med grovt hackad koriander, jordnötter, limeklyftor och kanske lite extra soja.

Pad thai, redo att serveras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar