Pad Thai

Det här receptet är inte bara jävligt gott, det är dessutom hämtat från matbloggen med samma namn.  Tar typ fem minuter på spisen efter att du hackat och förberett allt. Glöm inte att duka med pinnar!

Pad Thai

250 g risnudlar

1 rödlök, skivas
1 orange paprika, skivas
2 vitlöksklyftor, pressas
4 ägg
250 g pak choi, skär i remsor
1 burk böngroddar, häll av
ett litet knippe färsk koriander
100 g jordnötter, hackas
1 lime, i klyftor

Dressing:
1 hackad vitlöksklyfta
ingefära, riv ca 3 msk
2 msk vitvinsvinäger
4,5 msk japansk soja
3 msk honung
2 tsk sambal olek
limejuice från 2 lime
100 g jordnötter

rapsolja till stekning

Koka risnudlarna och kyl, enligt instruktionen på förpackningen.
Blanda ingredienserna till dressingen, mixa med mixerstav.
Woka rödlök och paprika på hög värme en kort stund. Pressa i vitlöken. Knäck sedan i äggen och rör runt tills de stelnar. Blanda i pak choien, böngroddarna och dressingen, och till sist nudlarna och koriandern. Blanda väl.
Servera med limeklyftorna, de hackade jordnötterna och kanske lite extra soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar