Asiatisk Pease Bowl

Pease strimlor av ärtor är det bästa "fuskköttet" hittills! 
I går gjorde vi en asiatisk bowl som alla gillade skarpt. Receptet räcker till tre till fyra personer.

Asiatisk Pease Bowl

Marinerade sojabönor
0,5 pkt sojabönor (edamame)
0,5 finhackad rödlök
Lite red chili flakes
1 msk limejuice
1 msk rapsolja
1 msk kikkomansoja
1 msk fryst koriander
Låt marinera en timme.

Koka ett paket risnudlar enligt förpackning, kyl och låt ligga i kallt vatten och sila av just före servering.

Skär upp isbergssallad, strimla ett par morötter, skiva resten av rödlöken, hacka en mogen avokado.

Stek 1 pkt naturella Pease-strimlor i några minuter från djupfryst.

Gör under tiden följande sås:
1,5 dl teriyakisås
2 msk sesamolja
1 msk riven färsk ingefära

Häll såsen över strimlorna, ta åt sidan.

Lägg upp avrunna nudlar i skålar. Fördela grönsakerna och de marinerade bönorna ovanpå. Lägg gärna till lite kimchi om du tycker det är gott. Toppa med Pease-strimlor. Strö klippt koriander samt sesamfrön (gärna svarta) ovanpå. Klart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar