Fiskefrikadeller fra Anholt

Få smakupplevelser kan mäta sig med fiskefrikadeller, rågbröd, remouladsås och en iskall Hof i eftermiddagssolen i hamnen på Anholt. Detta är ett omarbetat recept, från början förmedlat av pappa Lasse.

Fiskefrikadeller fra Anholt
4 personer

1 kilo torskkött (utan ben, förstås)
1/2 msk salt
1 tsk vitpeppar
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 gula lökar, rivna
0,5 tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
1 tsk potatismjöl
0,5 dl finhackad dill
1 dl hackade räkor

Mal fisken i köttkvarn eller finhacka den. Blanda allt utom mjölet. Blanda mjölsorterna vid sidan om, rör sedan ned det i smeten. Låt vila i 20 minuter.
Forma biffar och stek i smör, några minuter på varje sida. Låt vila i ugnen på låg värme i väntan på servering.
Fiskefrikadeller dekoreras med en citronklyfta och äts, som nämnts ovan, med rågbröd remouladsås. Dryck: dansk mellanöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar