Sichuanmat när den är som allra hetast och godast! Detta är ett modifierat recept från utmärkta matbloggen Jävligt Gott.
Vegetarisk Kung Pao
Tufo med marinad
400 g fast naturell tofu
2 tsk kinesisk mörk sojasås
1 msk risvinsvinäger
2 röda paprikor
Såsen
2 msk balsamvinäger
1,5 msk Kikkomansoja
1 msk hoisinsås
1 msk socker
3 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
1-3 fint skivade färska röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor, finrivna
2×2 cm färsk ingefära, finriven
Servering
1,5 dl jordnötter
3 hackade salladslökar
jasminris
Skär tofun i bitar, ca 2x2 cm. lägg i en ren kökshandduk och sätt press på i en halvtimme (till exempel en järngryta) för att få ut en del vätska.
Skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Blanda ihop marinaden i en bunke, lägg i paprikan och tofun. Låt marinera i en halvtimme.
Blanda undertiden ingredienserna till såsen..
Värm upp en stekpanna eller wok till hög värme.
Stek tofun, paprikan och marinaden i pannan i lite rapsolja tills det börjar få färg. Sänk till medelhög värme.
Tillsätt chilin såsen, rör om och stek ett par minuter.
Toppa med salladslök och jordnötter. Servera med nykokt jasminris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar