Gazpacho

God och enkel sommarmat på spanska – som en flytande sallad! 

Receptet kan varieras efter vad som finns i kylskåpet.

Gazpacho

Kör följande ingredienser i din hushållsmixer:

1 burk hela skalade tomater, t ex san marzano från Mutti

0,5 gurka, skalad och urkärnad

2 vitlöksklyftor, hackade 

1 röd paprika, urkärnad 

2 skivor vitt bröd 

0,5 rödlök

Färsk basilika

1 msk rödvinsvinäger

0,5 dl god olivolja

Blanda grönsaksröran med:

1 grönsaksbuljongtärning utrörd i 5 dl vatten (använd någon dl varmt vatten för att lösa upp tärningen, resten iskallt)

Smaka av med:

Salt och peppar

Ev lite chilipulver


Låt gazpachon stå i kylen i minst en timme före servering. Vid servering är det snyggt att lägga i några isbitar och lite grovt hackad basilika eller bladpersilja. Servera soppan kall med ett gott bröd till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar