God och enkel sommarmat på spanska – som en flytande sallad!
Receptet kan varieras efter vad som finns i kylskåpet.
Gazpacho
Kör följande ingredienser i din hushållsmixer:
1 burk hela skalade tomater, t ex san marzano från Mutti
0,5 gurka, skalad och urkärnad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 röd paprika, urkärnad
2 skivor vitt bröd
0,5 rödlök
Färsk basilika
1 msk rödvinsvinäger
0,5 dl god olivolja
Blanda grönsaksröran med:
1 grönsaksbuljongtärning utrörd i 5 dl vatten (använd någon dl varmt vatten för att lösa upp tärningen, resten iskallt)
Smaka av med:
Salt och peppar
Ev lite chilipulver
Låt gazpachon stå i kylen i minst en timme före servering. Vid servering är det snyggt att lägga i några isbitar och lite grovt hackad basilika eller bladpersilja. Servera soppan kall med ett gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar