Creamed corn

Den tredje torsdagen i november är det Thanksgiving i USA – den dag på året när familjerna samlas och äter kalkon ihop. Vi firar lite lamt här på vår sida Atlanten och minns vår tid i Texas. På bordet står kalkon (för de som äter det, så klart, själv brukar jag äta grillost), potatismos med cheddarost som smaksättning, gräddsås (”köttbullesås”), svartvinbärsgelé, sallad, smörslungade fispoletter (brysselkål, köp en stock att plocka från för att minimera risken att de är beska).

Och så creamed corn, det otroligt goda tillbehöret som kastar oss tillbaka till den amerikanska södern. 

Över allt det goda strör vi torkade tranbär.

Creamed corn

4 dl majskorn (frysta funkar bra)

1 msk rapsolja

2 dl grädde

1 vitlöksklyfta, finhackad

0,5 tsk salt

1 röd chili, hackad

Någon msk saft av lime

Gärna lite färsk koriander


Stek majsen i oljan tills den får lite färg. Tillsätt grädde, vitlök och salt. Låt puttra tio minuter. Smaka av med lite limesaft och blanda i chilin. Klipp lite koriander över om du har hemma – gott inte nödvändigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar