Så sanslöst gott att man bara smäller av! Dessutom enkelt och hyfsat snabbt. Inspiration från Jennie Walldén.
Wok med glasnudlar
250 gram glasnudlar, gör i ordning enligt förpackningen och spara i kallt vatten
4 klyftor vitlök, finhackas
4 salladslökar, finhackas
1 spetspaprika, strimlas
2 dl strimlad vitkål
1–2 morötter, fint strimlade
Woksås:
1 dl oyster sauce
3 msk sweet chili
2 msk pressad lime
2 msk fish sauce (nam pla)
Till servering:
1 dl grovt hackade salta jordnötter
1 rejäl knippe färsk koriander, helst hemodlade eller från asiatisk livsmedelsbutik
Protein:
Väl tex fast tofu, kyckling eller annat som passar att woka. Tillred vid sidan.
Gör så här:
Blanda woksåsen.
Låt nudlarna rinna av i en sil.
Hetta upp matolja i en wok eller gjutjärnspanna. Stek vitlöken i några sekunder, lägg sedan i resten av grönsakerna. Fräs ett par minuter. Lägg i nudlarna, vänd runt och häll sedan på såsen. Fräs i en minut till. Smaka av, salta eventuellt en aning. Blanda i valt protein.
Toppa den färdiga woken med jordnötter och koriander.
Erbjud red chili flakes för extra hetta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar