Wok med glasnudlar

Så sanslöst gott att man bara smäller av! Dessutom enkelt och hyfsat snabbt. Inspiration från Jennie Walldén.

Wok med glasnudlar

250 gram glasnudlar, gör i ordning enligt förpackningen och spara i kallt vatten

4 klyftor vitlök, finhackas

4 salladslökar, finhackas

1 spetspaprika, strimlas

2 dl strimlad vitkål 

1–2 morötter, fint strimlade

Woksås:

1 dl oyster sauce

3 msk sweet chili

2 msk pressad lime

2 msk fish sauce (nam pla)

Till servering:

1 dl grovt hackade salta jordnötter

1 rejäl knippe färsk koriander, helst hemodlade eller från asiatisk livsmedelsbutik

Protein: 

Väl tex fast tofu, kyckling eller annat som passar att woka. Tillred vid sidan.

Gör så här:

Blanda woksåsen.

Låt nudlarna rinna av i en sil.

Hetta upp matolja i en wok eller gjutjärnspanna. Stek vitlöken i några sekunder, lägg sedan i resten av grönsakerna. Fräs ett par minuter. Lägg i nudlarna, vänd runt och häll sedan på såsen. Fräs i en minut till. Smaka av, salta eventuellt en aning. Blanda i valt protein.

Toppa den färdiga woken med jordnötter och koriander.

Erbjud red chili flakes för extra hetta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar