En skiva rågbröd med lagrad prästost är en ren delikatess, inser man efter att ha bott utomlands ett tag.
Följande recept är från början Annikas, men lite omgjort för att fungera i UK.
Enkelt, snabbt och man behöver inte klabba med händerna. Inte rågbröd, visserligen, men minst lika gott!
Grovt bröd helt enkelt
4 dl grahamsmjöl (wholemeal flour)
0,5 råg-, vete- eller havrekross (jag hittade coarse oatmeal på hälsokostbutiken)
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat (bicarbonate of soda)
1-2 msk flytande honung
3,5 dl naturell osötad yogurt (i USA 3,5 dl buttermilk)
Blanda allt till en lös deg. Kleta ner degen i en smord 1,5-litersform. Grädda 55 minuter i 200 grader. Lägg lite folie över brödet den sista kvarten för att det inte ska bli bränt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar