Grovt bröd helt enkelt

En skiva rågbröd med lagrad prästost är en ren delikatess, inser man efter att ha bott utomlands ett tag.
Följande recept är från början Annikas, men lite omgjort för att fungera i UK.
Enkelt, snabbt och man behöver inte klabba med händerna. Inte rågbröd, visserligen, men minst lika gott!


Grovt bröd helt enkelt

4 dl grahamsmjöl (wholemeal flour)
0,5 råg-, vete- eller havrekross (jag hittade coarse oatmeal på hälsokostbutiken)
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat (bicarbonate of soda)
1-2 msk flytande honung
3,5 dl naturell osötad yogurt (i USA 3,5 dl buttermilk)

Blanda allt till en lös deg. Kleta ner degen i en smord 1,5-litersform. Grädda 55 minuter i 200 grader. Lägg lite folie över brödet den sista kvarten för att det inte ska bli bränt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar