Panerad ost

Panerad ost med en tjeckisk öl smakar ungdomsår i Göteborg. 

Panerad ost

Med stekt potatis, tartarsås och fusksurkål

 

(per person, dock är alla mått ungefärliga)

 

Potatis

Två medelstora fasta potatisar, skalas, kokas, får svalna

Tärnas och steks inför servering. Salt och peppar.

 

Tartarsås

Blanda ihop:

1 dl grekisk/turkisk yoghurt

1/2 dl majonnäs (helst hellmans)

Lite dijonsenap och citronsaft

Salt och peppar

¼ dl hackad ättiksgurka

¼ hackad rödlök

1 msk hackad kapris

 

Fusksurkål

Blanda ihop:

1,5 dl finskuren vitkål (eller en blandning av vitkål och rödkål, väldigt vackert)

¼ tsk salt

En nypa socker

1 msk rapsolja

Vitvinsvinäger och ättika ”to taste”

 

Panerad ost

1,5 cm tjock skiva edamerost

Dubbelpaneras: vetemjöl, uppvispat ägg, ströbröd

Låt vila i minst en halvtimme.

Stek i olja på medelhög värme tills osten är mjuk rakt igenom.

 

Servera genast!

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar