Panerad ost med en tjeckisk öl smakar ungdomsår i Göteborg.
Panerad ost
Med stekt potatis, tartarsås och fusksurkål(per person, dock är alla mått ungefärliga)
Potatis
Två medelstora fasta potatisar, skalas, kokas, får svalna
Tärnas och steks inför servering. Salt och peppar.
Tartarsås
Blanda ihop:
1 dl grekisk/turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs (helst hellmans)
Lite dijonsenap och citronsaft
Salt och peppar
¼ dl hackad ättiksgurka
¼ hackad rödlök
1 msk hackad kapris
Fusksurkål
Blanda ihop:
1,5 dl finskuren vitkål (eller en blandning av vitkål och rödkål, väldigt vackert)
¼ tsk salt
En nypa socker
1 msk rapsolja
Vitvinsvinäger och ättika ”to taste”
Panerad ost
1,5 cm tjock skiva edamerost
Dubbelpaneras: vetemjöl, uppvispat ägg, ströbröd
Låt vila i minst en halvtimme.
Stek i olja på medelhög värme tills osten är mjuk rakt igenom.
Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar