Italiensk gratäng
Fyra kycklingfiléer (självklart svenska, helst ekologiska), i bitar
alternativt, två förpackningar Oumph Ch*cken Style Chunks, naturell
salt o peppar
150 g fryst spenat
10 soltorkade tomater i olja, strimlas
2 vitlöksklyftor, hackas
0,5 strimlad röd chili eller lite chili flakes
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 dryg msk grönsaksfond + 3 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
2 msk redning till ljusa såser
1 dl färskriven parmigiano reggiano
Till servering:
Halverade körsbärstomater
Ev strimlade basilikablad
Servera med nykokt tagliatelle
Värm ugnen till 200 grader.
Stek kycklingen på hög värme så att de får färg runt om och är nästan genomstekta. Lägg bitarna i en stor gratängform. Salta och peppra.
salt o peppar
150 g fryst spenat
10 soltorkade tomater i olja, strimlas
2 vitlöksklyftor, hackas
0,5 strimlad röd chili eller lite chili flakes
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 dryg msk grönsaksfond + 3 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
2 msk redning till ljusa såser
1 dl färskriven parmigiano reggiano
Till servering:
Halverade körsbärstomater
Ev strimlade basilikablad
Servera med nykokt tagliatelle
Värm ugnen till 200 grader.
Stek kycklingen på hög värme så att de får färg runt om och är nästan genomstekta. Lägg bitarna i en stor gratängform. Salta och peppra.
Om du använder oumph, stek bitarna i olja på hög värme för att ge lite färg. Lägg i en stor gratängform, salta och peppra.
Lägg den frysta spenaten i en porslinsskål, täck nästan med vatten. Mikra på halvhög effekt i några minuter, tills spenaten är tinad. Sila och pressa ur vattnet.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på låg värme i samma stekpanna där du stekte kycklingen/oumph. Vitlöken ska mjukna med inte få färg. Efter ett par minuter, tillsätt buljong, grädde och örtkryddor. Koka upp, låt puttra ett par minuter. Tillsätt redning, blanda ordentligt. Tillsätt sedan osten. När den är smält är såsen klar.
Sprid spenaten över kycklingen. Häll sedan på såsen.
Tillaga i ugnen i 15 minuter.
Sprid halverade körsbärstomater över gratängen samt eventuellt lite färsk basilika. Servera med pastan.
Gratängen räcker till fyra superhungriga eller tre lagomhungriga gånger två dagar.
Lägg den frysta spenaten i en porslinsskål, täck nästan med vatten. Mikra på halvhög effekt i några minuter, tills spenaten är tinad. Sila och pressa ur vattnet.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på låg värme i samma stekpanna där du stekte kycklingen/oumph. Vitlöken ska mjukna med inte få färg. Efter ett par minuter, tillsätt buljong, grädde och örtkryddor. Koka upp, låt puttra ett par minuter. Tillsätt redning, blanda ordentligt. Tillsätt sedan osten. När den är smält är såsen klar.
Sprid spenaten över kycklingen. Häll sedan på såsen.
Tillaga i ugnen i 15 minuter.
Sprid halverade körsbärstomater över gratängen samt eventuellt lite färsk basilika. Servera med pastan.
Gratängen räcker till fyra superhungriga eller tre lagomhungriga gånger två dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar