Bourbon Slush

I samband med en så kallad cykelfest (fenomenet får nog förklaras i ett eget kapitel på en annan blogg i en annan värld) fick farmor Kerstin på Gotland i uppgift att överraska med en drink med smak av den amerikanska södern. Jag bjöd in mig själv som drinkblandare och efter lite research förbereddes Bourbon Slush, som senare gjorde succé på festen.
Drinken var så god att jag vill rekommendera den till alla som gillar att ha en drink på lager, särskilt gäller då detta varma sommareftermiddagar ... men det smakar säkert lika gott alla årstider!
Receptet är anpassat efter utbudet i svenska affärer.

Bourbon Slush

1,5 dl starkt earl grey tea
o,35 dl strösocker
0,8 dl koncentrerad apelsinjuice
1,5 dl koncentrerad citron/lime lättdryck
1,5 dl Bourbon whisky

Ginger ale till servering

Rör i hop ingredienserna, låt frysa i minst ett dygn - men den kan å andra sidan stå länge ...
En eller några timmar före servering, tag ut den frusna drinken och kör den med stavmixern. Ställ in i frysen igen. När det är dags för servering, skopa upp drinken i typ whiskyglas. Fyll på med en skvätt kyld ginger ale.
Tilltugg: oskalade jordnötter.
Alkoholfritt alternativ: Vanilla coke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar