Mexican bake



Hannah, som var vår utbytesstudent under våren 2014, fick laga mat varje tisdag. Det blev en lärorik erfarenhet för henne och varierande middagsupplevelser för familjen. Här är en av hennes fullträffar - alla som bott i USA lär sig älska mexikansk mat bortom den försvenskade tacon.


Mexican bake
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
1 burk majs
1/2-1 tsk chili
1 tsk spiskummin
salt
1,5 dl riven mild ost
1 burk svarta bönor eller kidney beans (sköljda)
1 burk mild eller medium hot tacosås
6 tortillabröd, klippta i remsor
färsk koriander, matlagningsyoghurt och ev guacamole/avocado som topping

Skär paprikor i tvåcentimetersbitar, hacka löken. Stek UTAN OLJA ELLER SMÖR på hög värme tillsammans med chili och spiskummin, tills grönsakerna blivit lite brända. Låt majsen rinna av, stek den på samma sätt. Blanda samman grönsakerna och salta en aning.
Varva i en medelstor gratängform: Grönsaker, bönor, tacosås, tortillabröd, riven ost ... och så ett varv till.
Bakas i 200 grader, 25 minuter, under aluminiumfolie.
Garnera - och ät!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar