Den här linsgrytan åt vi på Husman 13 i Varberg en ruggig februaridag 2015. Personalen var så upptagen att det aldrig blev möjligt att fråga om receptet, men jag identifierade några nyckelingredienter, så här är receptet!
Husmans linsgryta
1 gul lök, finhackad
3 dl röda linser, sköljda
1 burk körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
1 msk mald koriander
1 tsk salt
1tsk farinsocker
Färsk spenat
Red chili flakes to taste
Fräs löken i lite rapsolja tills den är mjuk o genomskinlig. Tillsätt linser, tomater och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme i drygt tio minuter, tills linserna har sugit upp vätskan. Tillsätt kryddor, smaka av. Rör ner späda spenatblad. Servera med lite gott bröd. Hotta upp med red chili flakes.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar