Jag har länge letat efter det perfekta receptet på morotsbiffar. Nu kan jag ha hittat det. Barnen tycker tyvärr att det är lite starkt - men de är å andra sidan gladast när maten på sin höjd är saltad.
Morotsbiffar
4 morötter, grovt rivna
1/2 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
Fräs i olja
Häll sedan på
1/2 cm vatten
1 msk curry
1 tsk spiskummin
Koka ihop med gläntat lock tills vattnet är borta
Salta
1 ägg
1 dl havregryn
Lite majsmjöl
3 msk sweet chili sauce
Blanda, låt svälla
När morotsrivet svalnat något, blanda ihop allt + 1/2 dl solroskärnor.
Forma 1 cm tjocka biffar på bakplåtspapper. Ugnsbaka i 200 g, tio minuter på varje sida.
Servera med ris, couscous, grönsallad, sås på matlagningsyoghurt och mango chutney, till exempel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar