Pizza bianco, enkel

Så god att man kan svimma. Bästa middagstipset när skogen levererat kantareller, annars kan man ha på skivade champinjoner om man gillar det. Eller hoppa över svampen.

Pizza bianco, grund

Libabröd (alt. tortillabröd)

Turkyoghurt

Ost

Färsk spenat (eller riven grönkål)

Rödlök i tunna skivor

Mozzarella

Flingsalt, red chili flakes

Färsk basilika

Gör såhär:

Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Bred ett lager creme fraîche över brödet så att det precis täcker. Ovanpå det, ett lager ost i skivor. Därefter spenat/grönkål (snåla inte) och lök. Toppa med skivad mozzarella.

Kör på 225 grader i mitten av ugnen tills pizzan har fin färg, ca 5–10 minuter. 

Klipp färsk basilika över. Strö lite flingsalt och red chili flakes på för extra smak.

Skär i tårtbitar så att alla kan äta samtidigt, medan nästa gudomliga pizza bakas! Köttätarna slänger gärna på en bit lufttorkad skinka eller liknande. 

Pizza bianco funghi

Ett enkelt sätt att piffa upp pizzan är att skiva champinjoner som får baka med i ugnen. Droppa sedan på tryffelolja vid servering!

Eller, när skogen har levererat kantareller, stek dem vid sidan, salta och peppra, och sprid över den nybakade pizzan.

Pizza bianco chèvre

Getostälskaren kan smula lite chèvre över pizzan, i stället för mozzarella. Toppa gärna med valnötter, liiite rinnande honung och timjan. När pizzan är klar, på med flingsalt och nymald svartpeppar, och ringla över lite crema di balsamico.

Pizza bianco chèvre

Hoppa över spenat/grönkål i det här receptet. Skär färsk sparris på längden, släng bort den torra delen längst ned. Fördela över pizzan. In i ugnen. När pizzan är klar, strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Ringla lite god olivolja över och avsluta med generöst med hyvlad parmesan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar