Kantarellpizza

Så god att man kan svimma. Bästa middagstipset när skogen levererat.

Kantarellpizza 

Du behöver:

Libabröd (alt. tortillabröd)

Creme fraiche, helst ej lättversion

Ost (tex riven pizzaost, västerbotten eller Kvibille cheddar)

Mozzarella

Kantareller inkl. smör, salt o peppar

Färsk spenat eller riven grönkål

Färsk basilika


Gör såhär:

Förväll och smörstek kantarellerna så att de blir gyllene. Salta o peppra.

Bred ett lager creme fraîche över brödet så att det täcker ordentligt. Ovanpå det, ett lager ost. Därefter spenat/grönkål (snåla inte). Sprid sedan kantarellerna över pizzan och toppa med skivad mozzarella.

Kör på 225 grader i mitten av ugnen tills pizzan har fin färg, ca 5–10 minuter. 

Klipp färsk basilika över. Den som önskar kan strö lite flingsalt och red chili flakes på för extra smak.

Skär i tårtbitar så att alla kan äta samtidigt, medan nästa gudomliga pizza bakas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar