Cannelloni med ricotta och spenat

 Buslätt och supergott. Dessutom ser rätten ganska elegant ut! Recept för fyra personer.

Cannelloni med ricotta och spenat

1 paket färska lasagneplattor

1 burk ricottaost

1 stor påse färsk spenat

1 dl riven parmesan

Salt och peppar 

Tomatsås: 

1 gul lök, finhackas

3 vitlöksklyftor, finhackas

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater, Mutti polpa

0,5 tsk honung

red chili flakes "to taste"

salt och peppar

1 tsk torkad oregano

1 bunt färsk basilika

1 förpackning mozzarella


Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Fräs lök och efter en stund vitlök på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, fräs någon minut. Häll på tomat, tillsätt honung och chili. Låt puttra fem minuter på svag värme, smaka sedan av med peppar, salt och oregano. ta bort från plattan, hacka basilika och blanda i.

Gör cannelloni av lasagneplattorna. Ånga spenaten så den blir slak, låt den rinna av. Grovhacka. Blanda ricotta, spenat, parmesan, salt och peppar.

Doppa lasagneplattorna en och en i varmt vatten tills de mjuknar lite. Fördela ostblandningen i ändarna på lasagneplattorna. Rulla ihop till cannelloni.

Häll en tredjedel av tomatsåsen i botten på en gratängform. Lägg pastarullarna i rad med skarven nedåt. Häll sedan resten av pastasåsen över. 

Kör i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Efter halva tiden, ta ut formen och sprid skivad mozzarella över rätten.

Servera med en god sallad! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar