Vintersallad

Fräschaste, godaste och vackraste tillbehöret på julbordet! Lätt att halvera eller dubbla utifrån behov. 

Vintersallad

500 g brysselkål (köp helst en stock att plocka av)

2 apelsiner

1 granatäpple

1 dl tranbär

Dressing

1 msk dijonsenap

2 msk honung

1 dl olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar


Plocka av eventuella fula blad från brysselkålen. Koka i cirka 3 minuter i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Låt svalna. Plocka bladen och lägg dem i en skål, skiva den innersta kärnan.

Skär filéerna ur apelsinerna – här är Olivia vår expert! Pressa sedan apelsinsaften ur det överblivna inkråmet.

Kärna ut granatäpplet (se nedan hur detta görs på bästa sätt).

Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.

Arrangera salladen med brysselkål, apelsinfiléer, granatäpple och tranbär. Fördela dressingen över salladen.


Kärna ur granatäpple

Skär av toppen på granatäpplet. 

Skär klyftor av granatäpplet längs med hinnorna, för att skada så få kärnor som möjligt.

Bryt isär klyftorna.

Slå på skalet med en träslev eller annat hårt skaft för att lossa kärnorna. Gärna över en bunke i diskhon, för att undvika stänk.

Se klipp här: Kärna ur ett granatäpple

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar