Asiatisk förrätt med avokado

Enkelt, snabbt, veganskt, vackert och makalöst gott. Går bra att förbereda så när som på avokadorna, som förstås inte ska hinna bli missfärgade. 

Asiatisk förrätt med avokado 

Åtta stycken - två var

Två rispapper, bryts i fyra delar var

Neutral olja till fritering

Avokadoröra 

2 stora eller 3 små mogna avokador 

3 salladslökar, finhackas

Rivet skal av en lime (bara det gröna)

Lite limejuice

1,5 msk kikkomansoja

2-3 msk sweet chili-sås

En nypa salt

Ev hackad färsk chili efter smak

En hackad bunt koriander


Gör så här

Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i en brödsmula för att se när det är dags att börja fritera. Fritera rispappersbitarna en och en. De puffar upp på några sekunder. Lyft upp med ätpinnar eller hålslev. Låt rinna av på lite hushållspapper.

Blanda samman avokadorörans dressing - allt utom avokado och koriander. Smaka av för att hitta balansen mellan starkt, salt, sött och syrligt.

Så här långt kan förrätten förberedas.

När det är dags för servering, skala och kärna ur avokadorna, hacka fruktköttet. Blanda i avokado i dressingen. Hacka koriandern, blanda i. Klicka upp röran på rischipsen. Klart!

Tips! Om inte serveringen ska ske omedelbart kan du fodra rischipsen med salladsblad för att de inte ska hinna bli mjuka.

Tips! Fritera några tunna glasnudlar när du ändå håller på. Blir väldigt vackert som dekoration






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar